Ο ξενώνας Χελιδόνι βρίσκεται στο χωριό Ποντικιανά της επαρχίας Κισσάμου του δήμου Κολυμβαρίου του νομού Χανίων.

Η γύρω περιοχή Ο μέσος χρόνος άφιξης στο ξενώνα από το λιμάνι της Σούδας είναι 45 λεπτά ενώ από τη πόλη των Χανίων είναι 25 λεπτά. Η απόσταση από την πόλη των Χανίων είναι 25χλμ και από το Αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» 30 χλμ ενώ το λιμάνι της Σούδας απέχει 30 χλμ.

Την άνοιξη και το καλοκαίρι το μικρό αυτό χωριό πλημμυρίζει από χελιδόνια που κάνουν τις φωλιές τους σε απίθανα σημεία και με τις φωνές τους εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Τα Ποντικιανά είναι ένα μικρό παραδοσιακό ημιορεινό χωριό σε υψόμετρο 150μ ενώ έχει περίπου 50 μόνιμους κατοίκους κυρίως αγρότες που κρατούν τη παραδοσιακή κρητική φιλοξενία. Το χωριό Ποντικιανά συνορεύει με τις Βούβες και διαθέτει πολλές φυσικές ομορφιές, πολύ πράσινο και πολλά μονοπάτια, που μπορείτε να ανακαλύψετε περπατώντας μέσα στους ελαιώνες και θαυμάζοντας τη θέα της περιοχής. Η γύρω περιοχήΖήστε για λίγο στον καθαρό αέρα, ακούστε το κελάηδισμα των πουλιών, νιώστε τα αρώματα των λουλουδιών και ακούστε το κούκο να διακόπτει την απέραντη γαλήνη της νύχτας. Γευτείτε τα παραδοσιακά προϊόντα (ξεροτήγανα, αυγοκαλάμαρα, παστέλια, χυλοπίτες, τσικουδιά και καλιτσούνια) που ετοιμάζουν με μεράκι σε μια μικρή παραδοσιακή βιοτεχνία δίπλα στο ξενώνα και δοκιμάστε το εξαιρετικό κρασί της περιοχής στη γειτονική κάβα.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της περιοχής που είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Η απόδραση στην ηρεμία της φύσης και συνάμα όλες οι ανέσεις μιας σύγχρονης κατοικίας, η διαμονή στο ξενώνα χελιδόνι θα σας μείνει αξέχαστη.Η γύρω περιοχή Στο γειτονικό χωριό Βούβες θα δείτε τη παλαιότερη ελιά της Μεσογείου ηλικίας πάνω από 3000 χρόνων, που με τα φύλλα της στεφανώθηκαν οι ολυμπιονίκες του 2004. Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και το χωριό Βουκολιές σε απόσταση μόλις 8 χλμ με αρκετά καταστήματα, παραδοσιακές ταβέρνες και ένα μικρό καταρράκτη. Η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου βρίσκεται 300 μέτρα από τον ξενώνα. Είναι η κεντρική εκκλησία του χωριού πρόσφατα ανακαινισμένη.

Ο Ταυρωνίτης απέχει 5 χλμ, και το Κολυμβάρι 7χλμ. Είναι και τα δύο μεγάλα χωριά, δίπλα στη θάλασσα και διαθέτουν όμορφες παραλίες, ταβέρνες, εστιατόρια καταστήματα, τράπεζα και super markets.

Η γύρω περιοχή Στο χωριό Επισκοπή Κισσάμου μόλις 10 χλμ από το ξενώνα βρίσκεται η Ροτόντα του Μιχαήλ Αρχάγγελου. Η εκκλησία χτίστηκε στη Δεύτερη Βυζαντινή Περίοδο 700μ.χ. και το ασυνήθιστο σχήμα της δε συναντιέται πουθενά αλλού στην Κρήτη. Μοιάζει με βασιλική μ' ένα τρούλο (Ροτόντα). Έχει ένα τεράστιο τρούλο στο κέντρο που κυριαρχεί στην αρχιτεκτονική της εκκλησίας. Εξωτερικά ο τρούλος παρουσιάζει μια κλιμακωτή δομή, μειώνοντας τη διάμετρο ψηλά στην εκκλησία. Επίσης μόλις 4 χλμ από το ξενώνα θα δείτε το Δαρμαροχώρι ένα οικισμός δίπλα στο χωριό Βούβες που έχει πολλά νέοκτιστα σπίτια και μια μεγάλη ταβέρνα. Αξίζει το κόπο να δείτε και τα χωριά Σπηλιά και Δελιανά όπου υπάρχει και ένα καταπράσινο φαράγγι.

Η γύρω περιοχή Αξίζει να επισκεφτείτε το φαράγγι της Σαμαριάς, το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, και το Φαράγγι της Αράδαινας, το Θέρισο, το παραδοσιακό χωριό Μηλιά, το Φραγκοκάστελο, το ελαφονήσι και τα Σφακιά.

Χαρείτε τις παραλίες του νομού όπως του Κολυμβαρίου, του Πλατανιά, της Αγίας Μαρίνας και το Σταλού, τα Φαλάσαρνα στο Καστέλι το ελαφονήσι και το γραφικό Μαράθι στο Ακρωτήρι, που συγκεντρώνουν πολλούς επισκέπτες κάθε καλοκαίρι

Ξενώνας Χελιδόνι Ποντικιανά Κισσάμου,
73006 Χανιά-Κρήτη
Mob. +30 6976000471
e-mail: info@villa-helidoni.gr